Курс на грядки

Як добре, що ми живемо в країні з родючими грунтами. Тут вирощують найкращі, смачні і корисні овочі і фрукти. Всім відомі їхні незамінні корисні властивості. У нас є можливість не тільки купувати їх за низькими цінами, так як ростуть вони на наших полях і садах, а й вирощувати їх самостійно на своїх дачних ділянках. Адже так приємно вийти з дому, а навколо все цвіте і пахне. А найголовніше, що все це наповнено вітамінами, які допомагають зміцнити наш імунітет.

Споживання овочів і фруктів коливається в залежності від пори року. Найкорисніші вони звичайно в свіжозірваними вигляді. Налягати на них слід з першого місяця літа до середини осені, в цей час в них міститься максимальна користь. У зимові і весняні місяці біологічна цінність овочів і фруктів значно знижується при зберіганні.

Чи не єдиного шансу застуді!

Відомо, що недолік овочів і фруктів в харчуванні взимку і ранньою весною, може стати причиною зниження опірності організму до інфекційних і застудних захворювань. Денна норма споживання овочів і фруктів повинна становити 300-400 грам для людини від 15-ти років.

Чи корисні заморожені, тепличні і консервовані овочі та фрукти?

Існують надумані побоювання з приводу овочів, вирощуваних в теплицях. Також мало хто знає, що заморожені овочі і фрукти містять найбільше вітамінів. Так як в наш час їх піддають шокового заморожування. Ця процедура проходить за лічені секунди і вітаміни просто не встигають зникнути.

ЧИТАЙ:   5 причин, чому ми гладшаємо на роботі

На жаль, в нашій країні недостатньо розвинене вирощування різних сортів овочів. Наприклад, найбільшого поширення у нас отримала білокачанна капуста, яка за біологічною цінністю поступається кольоровий, брюссельської, кольрабі та іншим видам капусти.

Ах, залиште ці цибульні забобони!

Навесні незаслужено мало їдять зелену цибулю. Але ж він в 100 грамах містить 60 міліграмів вітаміну C і каротину — провітаміну А — 5 міліграмів. Це ж майже повністю задовольняє денну норму вітаміну C для дорослої людини.

Багато дівчат взагалі не їдять цибулю. Причиною є його неприємний запах. Прикро, що запах цибулі з рота в нашому суспільстві вважається більш непристойним, ніж запах від викурених сигарет. На захист лука можна сказати, що на відміну від шкідливих звичок він несе незамінну користь і не є неприйнятним з точки зору гігієни. Крім того, існують ополасківаетлі для ротової порожнини, до яких ніхто не забороняє вдаватися, після з’їденої їжі.

Любителів квашених овочів можна порадувати тим, що квашена капуста є корисною. Якщо вона приготовлена ​​правильно, то в ній міститься близько 20-ти міліграмів вітаміну C на 100 грам продукту.

З фруктами і овочами по життю!

Особливе місце овочі та фрукти повинні займати в житті людей похилого віку. Особливо, якщо вони схильні до повноти. Так як в літньому віці знижується витрата калорій, за рахунок меншої активності, харчування слід коригувати. А від деяких харчових пристрастей і зовсім слід відмовитися.

ЧИТАЙ:   Модні тренди головних уборів

Згідно золотому правилу раціонального харчування, енергетична цінність раціону, повинна відповідати енергетичним витратам організму. Саме тому в середньому і літньому віці рекомендується зниження калорійності денного раціону. Виконати цю нелегку задачу допоможе внесення в раціон значної кількості овочів і фруктів, особливо в сирому вигляді. Калорійна цінність овочів і фруктів не велика, тому з’їдаючи їх в значній обсязі, насичення приходить, не дивлячись на низьку калорійність раціону.

Споживання овочів — здоров’я всієї родини!

З’їдаючи овочі та фрукти кожен день, ви будуєте своє майбутнє і допомагаєте своєму організму бути в тонусі. Якщо задуматися, звідки береться більшість людських хвороб, то можна прийти до висновку, що раціональне корисне харчування це дуже важливий елемент нашого життя. Тому варто про нього подбати вже сьогодні.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here